Van idee tot concept: Het begin

by Samantha Jonkers
2 January 2019

In order to succeed we must first believe that we can…

Ik ben altijd al een “dromer” en opportunist geweest. Van kinds af aan vonden mijn ouders al dat ik in een soort bubbel leefde waar alles altijd kon en mogelijk was. Gevaar, beperking en teleurstelling kende ik niet echt, omdat mijn hoofd altijd vol zat met ideeën en oplossingen. (Ik moet als kind chronisch slaapgebrek hebben gehad, omdat mijn hoofd toen al non-stop actief was). Opgegroeid in een gezin met weinig financiële middelen, maar gezegend met de liefde en support van 2 geweldige ouders, voelde ik al op jonge leeftijd dat ik klaar was voor de wereld. Ik kon niet wachten tot ik mijn vleugels kon spreiden en op onderzoek kon gaan op zoek naar “mijn levenspad”.

Ik was nog geen 19 toen ik besloot om mijn spullen te pakken en het grote avontuur tegemoet te gaan. Ik zat in het examenjaar van de MEAO, had al 4 jaar verkering met een ontzettend lieve jongen en had geen spaarpotje achter de hand. Toch vertrok ik naar Londen op zoek naar mezelf. Ik wist niet meer wat ik met mezelf aan moest en had geen flauw idee wat ik wilde met mijn leven. Het enige wat ik wist was dat ik niet ergens op een kantoortje wilde zitten omgeven met papierwerk. Ik wilde leven, leren, groeien, maar vooral bloeien.

Zonder een plan B, met een koffer vol kleding en een houding van “dit gaat mij vast en zeker lukken” , ging ik op zoek naar een leuke baan en woonruimte. Na meerdere afwijzingen, omdat mijn Engels toch echt niet goed genoeg was, vond ik uiteindelijk een top baan als receptioniste bij een top (kap)salon in Mayfair. Ik verbeterde mijn Engels en leerde zelfstandig te zijn en op mezelf te vertrouwen.

Je kunt wel zeggen dat mijn avontuur in Londen de basis heeft gelegd voor de persoon die ik nu ben. Ik heb geen seconde spijt van de dag dat ik op de Eurolines bus instapte en op Paddington station weer uitstapte.

Inmiddels een stuk ouder en een flinke dosis aan ervaring rijker, ben ik nog altijd datzelfde meisje. Vol ambitie, ideeën en op zoek naar avontuur.  Maar ook met nog steeds dezelfde normen en waarden die ik vanuit huis heb meegekregen. Ondernemerschap is mij op de een of andere manier al vroeg bijgebracht. (Niet dat mijn ouders ook maar enigszins “zakelijk” waren.) Ons kinderen werd geleerd dat geld niet aan een boom groeit en dat er heel hard gewerkt moest worden voor simpele dingen als kleding, vakanties of gewoon onze dagelijkse maaltijd. Materialisme kwam bij ons thuis niet voor, ook al hadden wij toen al op school te maken met “erbij willen horen” en je schamen als jij iets niet kon of had en je medescholieren wel. Pestgedrag en kleinering was toen ook al…en spijtig genoeg was ik altijd een dankbaar mikpunt. Oh wat was dat een vreselijke tijd. Ik zal je de verhalen besparen…ik heb zelf soms nog grote moeite om deze nare herinneringen een plekje te geven. Ik kan er gewoon nog steeds niet bij waarom mensen soms zo gemeen kunnen zijn.

But anyway….that was then, this is now. Ze moesten me nu eens zien!

Het avontuur lonkt nog steeds, de nieuwsgierigheid en “honger” naar meer is nog steeds niet verminderd….vandaar de opstart van REVIVE!

Zoals je in mijn voorgaande blog hebt kunnen lezen is het idee van een eigen activewear merk ontstaan uit een persoonlijke behoefte naar comfortabele, leuke en hoogwaardige (en “bewuste”) sportkleding.De naam REVIVE is voortgekomen uit mijn persoonlijke levensverhaal. Met wat enerverende levensjaren op de teller (pff de rimpels beginnen hier en daar toch echt te komen) en de nodige ervaringen rijker, is verandering altijd een soort van rode draad in mijn leven geweest. Ik geloof heilig in het maken van eigen keuzes. Geluk krijg je niet, geluk voel en beleef je. Maar bovenal geluk creëer je zelf.

Net als ieder ander heb ik ook te maken gehad met dieptepunten en vervelende ervaringen. Het houden van jezelf is juist op die momenten zo ontzettend belangrijk, hoe moeilijk dat soms ook is. Het leren accepteren heeft mij uiteindelijk zoveel rust gegeven. Tevens heeft het plaats gemaakt voor het voelen van intens geluk. REVIVE betekent voor mij dan ook liefde voor jezelf en zelfacceptatie. Het merk dat ik wil neerzetten staat hoofdzakelijk voor het geloven in jezelf, in welke fase van het leven je ook zit. Wees lief voor jezelf en wees vooral niet bang voor verandering. Ons hele leven draait om verandering. Geen enkele dag is hetzelfde. Dus we kunnen maar beter het beste ervan maken, toch?

Een paar jaren later en een dosis gezonde energie leef ik nog steeds dagelijks in een soort van “bubbel”. Het “wereldje” wat ik de afgelopen periode gecreëerd heb is zo leuk, uitdagend en geeft me zo enorm veel energie. Ik ontmoet te gekke inspirerende mensen, leer enorm veel over zaken waar ik vooraf geen weet van had, doe dingen die ik nooit gedacht had te kunnen en maak vooral mooie nieuwe herinneringen.

Ik ben zo enorm dankbaar voor alles wat het leven mij toe nu geleerd heeft. Het zaadje wat ooit in 1976 geplant is, is inmiddels een boom met een stevige diepe wortels. Een boom, waarvan de takken een hoop hebben moeten dragen. Het heeft vele zware seizoenen gekend. Er waren momenten dan verloor ze haar blad, maar met voldoende verzorging ging ze vanzelf weer bloeien. De vele jaren hebben de boom alleen maar mooier gemaakt. Het heeft karakter, staat recht en statig en de zoete vruchten smaken alleen maar naar meer. Belangrijkste….het kan elke storm of windkracht aan!

Stay strong…stay focused.

Liefs,

Be the first to comment...
Leave a comment
Take a walk on the wild side
by Samantha Jonkers
14 August 2020
Read article
De valkuilen en overwinningen van een start-up
by Samantha Jonkers
4 February 2020
Read article
Van idee tot concept: Weer een stapje verder!
by Samantha Jonkers
30 January 2020
Read article
[powr-popup id="8b7d147b_1599661870"] [powr-chat id="deec9b49_1603108596"]
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »