De valkuilen en overwinningen van een start-up

door Samantha Jonkers
4 Februari 2020

De stilte na de storm.

Het is alweer enige tijd geleden dat we onze laatste blog hebben geplaatst. Tijdsgebrek is eigenlijk de enige verklaring waarom het zo stil is geweest. Lees in deze blog over de valkuilen en overwinningen van een start-up.

Sinds de start van onze webshop en de lancering in mei 2019 is het alleen maar non-stop druk geweest. Goed nieuws natuurlijk, maar even stilstaan om te mogen genieten van alles zit er helaas nog steeds niet in.

De allereerste collectie, No Limits, is heel goed ontvangen. De bestellingen, aanbiedingen voor samenwerkingen en deelnames aan evenementen lopen lekker door. Hoera!

Hoe om te gaan alle valkuilen? En onze (persoonlijke) overwinningen.

Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik de lancering toch wel iets overschat had. De overtuiging dat we de eerste week al uitverkocht zouden zijn en REVIVE viraal zou gaan op social media bleek al snel een illusie dan realiteit. Onzekerheden namen als snel de overhand. Al gauw begon mijn innerlijk zoektocht naar redenen waarom het allemaal niet zo liep zoals ik gehoopt had. Waren het de ontwerpen? Is onze boodschap niet duidelijk? Of heb ik gewoon een totaal afwijkende smaak?  En vind ik dingen leuk en belangrijk die anderen over het algemeen walgelijk of onbelangrijk vinden?

Ik denk dat eenieder wel het gevoel herkent dat je dingen te persoonlijk opvat. Terwijl er genoeg andere logische verklaringen zijn. Het heeft mij even tijd gekost om mijn persoonlijke gevoelens los te koppelen. En de overtuiging te vinden dat de oorzaak ligt in tijd en niet in inzet. (Aan het product ligt het sowieso niet!)

Rome is ook niet in 1 dag gebouwd.

Inmiddels zijn we al enige tijd gelanceerd en heb ik kunnen “wennen” aan het feit dat het neerzetten van een nieuw merk domweg tijd kost. Rome is ook niet gebouwd in 1 dag toch…tenzij je God bent, dan heb je maar 7 dagen nodig. Alhoewel ik mijzelf vaak een heilige vind in vergelijking met veel andere mensen, ben ik verre in staat om dingen in een zeer korte tijd op te bouwen. Dus blijf ik aanhoudend mijn geduld testen en sta ik steeds weer versteld dat de rekbaarheid er nog steeds niet uit is. Geduld is dus werkelijk een schone zaak.

78107334_3126468740703177_3183360439023042560_o (1)

Words of encouragement

Hetgeen mij enorm heeft geholpen is de geweldige feedback die ik heb mogen ontvangen vanuit diverse kanten. Dit betreft onder andere hele mooie complimenten over de producten, tot aan lieve aanmoedigende woorden over het verhaal achter REVIVE. Al deze “words of encouragement” zijn opgeslagen in mijn interne geheugen en ik put nog steeds uit de energie dat het mij geeft. Dus kom maar op met die complimenten…mijn geheugen is nog lang niet vol

Hoe gaat het nu met REVIVE? Eigenlijk kan ik alleen maar zeggen dat het super gaat! De verkopen lopen goed, de reacties op onze website zijn alleen maar positief, we krijgen bijna geen retouren, ons verhaal wordt omarmd, we zijn bezig met nieuwe collecties, krijgen binnenkort weer een aantal nieuwe kleuren en er staan al een aantal leuke samenwerkingen en events op de planning.

Ik kijk vol positiviteit uit naar de (nabije) toekomst en dit keer is dat niet een illusie, maar wel de realiteit. En ja, we hebben nog een lange weg te gaan, want onze missie voor bewustwording, zelfvertrouwen en inclusiviteit is een doorlopend proces. Toch merk ik dat er een substantiële groei is eco-awareness en de verkoop van duurzame producten. Ik geloof nog altijd dat het eerder een voorwaarde moet worden dan een uitzondering en hoop nog steeds met REVIVE een alternatief te bieden op het gros van aanbieders die er nog altijd voor kiezen om onverantwoord te produceren.

Wat erg leuk is, is dat we inmiddels al een aantal prettige samenwerkingen tot stand mochten brengen. Zo verkopen alle locaties van PLTS (een super toffe Pilates studio in Amsterdam – en binnenkort ook in Rotterdam!) onze outfits en hebben wij deelgenomen aan een aantal gave zomerfestivals en (luxury) events. In samenwerking met het gerenommeerd marketingbedrijf Friends of the Brands hebben we ons merk mogen verspreiden binnen hun netwerk van invloedrijke doelgroepen.

Het hoogtepunt van afgelopen jaar was toch echt wel de Europese tour van wereldartiest P!NK en een post op haar persoonlijke pagina met haar dansers in REVIVE outfits.  Zo leuk!

Maar uiteraard is het net zo leuk om al die foto’s van klanten te zien waar we massaal in getagd worden. Want eigenlijk is dat nog onze allermooiste referentie, een tevreden klant. Dus blijf vooral doorgaan met het delen en doorsturen van foto’s en berichten.

Ik zal proberen weer wat vaker iets van mij te laten horen. Wie daar op zit te wachten weet ik niet, maar het is toch wel een leuke gedachte dat er iemand is die dit leest (en het misschien ook nog leuk vindt).

Liefs,

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
&C x REVIVE the story
door Samantha Jonkers
23 Juni 2021
Lees artikel
Take a walk on the wild side
door Samantha Jonkers
14 Augustus 2020
Lees artikel
De valkuilen en overwinningen van een start-up
door Samantha Jonkers
4 Februari 2020
Lees artikel
[powr-popup id="8b7d147b_1599661870"] [powr-chat id="deec9b49_1603108596"]
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »