&C x REVIVE the story

door Samantha Jonkers
23 Juni 2021

How it all started ...

 

Are you kiddin' me?

Toen ik eind vorig jaar een bericht ontving vanuit &C, was dat het eerste wat ik dacht. Het is niet dagelijks dat zo’n gerenommeerd landelijk media platform contact opneemt om een samenwerking te bespreken. Ik wist eerlijk gezegd ook niet heel goed wat zij nou precies met REVIVE wilden. Ik bedoel …. ik was nog niet heel lang begonnen met het merk, heb (nog) geen geweldig grote groep volgers en een samenwerking is ook compleet nieuw. Ergens hoop je natuurlijk dat je werkwijze, oprechtheid en “core value” opgemerkt wordt en dat het mensen aanspreekt. En vaak is het ook zo dat als je je moed dreigt te verliezen, maar toch vertrouwen blijft houden, er altijd weer een sprankje hoop op je pad komt.

 

Vertrouwen blijven houden in Corona tijd  

Ik hoef vast niet uit te leggen dat de Corona situatie ook voor REVIVE er behoorlijk heeft ingehakt. Thuissporters hoeven geen nieuwe stylish sportoutfit voor hun dagelijkse workout. En degene die liever lui dan moe op de bank hun favo Netflix aan het binge-en zijn al helemaal niet. Daarnaast groeide het online aanbod ook enorm en sneeuwde je als klein merk onder tussen alle grote spelers op de markt die massaal dure advertenties plaatsten om omzet te blijven genereren. Logisch natuurlijk, maar dat maakt het wel lastig om als “little man” zichtbaarheid te creëren. Dat wij door &C  benaderd werden was dan ook een “aangename” verrassing.

 

En dan neemt opeens het &C team contact met je op

Via via was Chantal Janzen (founder van &C) in aanraking gekomen met een aantal REVIVE producten en had hierover gepost op haar social media kanaal. Een samenloop van geplande activiteiten zorgden ervoor dat haar team contact opnam om de mogelijkheid om iets samen te doen te bespreken. Na wat brainstorm kwamen we op het idee om een collectie samen te stellen die wij beiden exclusief en als limited edition konden gaan aanbieden via onze verkoopkanalen. De volgende stap was het ontwerpproces. Naar mijn mening het allerleukste van een project. Dat is het moment wanneer creativiteit en ervaring samen komen. En hoe leuk is het om dat dit keer met iemand als Chantal Janzen te mogen doen!

 

Gelukkig is Chantal best heel normaal

De eerste ontmoeting met Chantal en haar team was heel bijzonder. Ik weet nog goed dat ik nerveus in mijn auto stapte en richting Amsterdam reed, niet wetende wat ik moest verwachten. In mijn vorige loopbaan heb ik regelmatig met CEO’s en hoge functionarissen gezeten voor mega grote campagnes, maar dit keer voelde ik best een gezonde spanning voor mijn ontmoeting met Chantal. Niet alleen hing er veel van af, omdat dit toch echt wel een bijzondere samenwerking zou worden, maar meer nog omdat ik soms ietwat “vreemd” kan overkomen. Zeg maar gerust “awkward”. De mensen die mij langer kennen weten dat mijn ogenschijnlijk rare uitdrukkingen en grapjes meer een gebrek aan een ruim vocabulaire is dan dat ik geen empathisch vermogen heb. Think before you speak …. is iets wat mijn hersenen schijnbaar moeilijk kunnen verwerken en ja … dat brengt mij wel eens in een tikkeltje “aparte” en vaak onhandige situaties. Met “oepsie” red ik mij er dan vaak niet uit, ook al omschrijft dat wel als beste de kern van het probleem.

 

Eu peço uma cerveja boa ~

Anyway … Chantal bleek super chill en lekker “gewoon” en haar team was niks minder dan dat. De “oepsie” momenten bleven binnen de quota en zo konden we ervoor zorgen dat het proces vlotjes verliep. Al snel hadden we de eerste opzet voor de collectie – dames joggingspakken met een twist. De kleuren en alle details werden bepaald en al snel hadden we de eerste prototypes. Dat was het moment dat er vanuit Chantal het idee geopperd werd om misschien kids pakken toe te voegen. Want hoe leuk zou het zijn als ‘haar’ Bobby een matching outfit zou hebben. Op dat moment zaten we al ruim in het ontwikkelproces en waren de stoffen al besteld. Maar productie is geen productie als er niet tussentijds dingen veranderen. Ik was het helemaal met Chantal eens dat een mini-versie de collectie next level zouden maken en dat dit een super toevoeging zou zijn. Ook al hadden wij als REVIVE nog geen kinderitems gemaakt. Maar hé, Sammie is altijd wel in voor een uitdaging!  En zo werd het concept van damescollectie omgezet naar een mini-me collectie. Maar goed…dit was dus midden in het al lopende proces. Opeens moest ik bio katoen gaan bij laten maken voor de kinderpakken. Ook moesten er designs gaan komen, fittings geregeld worden etc etc. Kleine kortsluiting in die al zo verstoorde hersenpan van mij …. Yay. Het vervelende was dat ik ook nog eens vast zat in Nederland. Op dat moment mocht er nog niet naar Portugal gereisd worden en moest alles vanaf Nederland gecoördineerd worden. Best een klus kan ik je bekennen. Want de mentaliteit van schouders eronder en gaan met die banaan lijkt in Portugal letterlijk vertaald te worden als “eerst even lunch en dan praten we verder”. En geloof mij, lunch daar is niet een half uurtje! Om die reden ben ik onlangs toch maar een cursus Portugees begonnen. (Inmiddels weet ik hoe ik in het Portugees een biertje kan bestellen. Wel handig voor iemand die geen alcohol drinkt)

 

Take it slow ...

Met de lanceerdatum voor de boeg en de Corona situatie die plannen redelijk in de war gooiden, waren de laatste maanden een behoorlijke uitdaging. Mijn geduld, gezond verstand, inlevingsvermogen en bovenal begrip is bovengemiddeld op de proef gesteld.  Wat ben ik blij als alles straks gelanceerd is en er hopelijk heel veel mooie lieve reacties gaan komen. Dat helpt zeker de zware maanden weer in perspectief te zien.

Met nog een paar dagen te gaan voor lancering loopt de spanning behoorlijk op. Het is toch hét moment waar je naar toe hebt gewerkt. En niet alleen ik, maar natuurlijk het hele team.

Los van het feit dat ik super trots ben op het mooie resultaat, ben ik ook uitermate positief dat dit een doorslaand succes gaat worden. Kan bijna niet anders! Er zit zoveel werk, liefde en aandacht in. Wellicht dat dit de aftrap is van meerdere (&C) samenwerkingen.

 

Liefs,

 

Samantha

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
&C x REVIVE the story
door Samantha Jonkers
23 Juni 2021
Lees artikel
Take a walk on the wild side
door Samantha Jonkers
14 Augustus 2020
Lees artikel
De valkuilen en overwinningen van een start-up
door Samantha Jonkers
4 Februari 2020
Lees artikel
[powr-popup id="8b7d147b_1599661870"] [powr-chat id="deec9b49_1603108596"]
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »